avion-760x428-1.jpg
În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în ultima perioada, România a decis să suspende zborurile din și spre mai multe țări, printre care se regăsește Moldova. Totodată, suspendările nu vor afecta statele Uniunii Europene, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Emiratele Arabe Unite și Qatar.

Hotărârea a fost aprobată în data de 8 octombrie de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România, „luând în considerare situația complexă generată de evoluția cazurilor noi de îmbolnăvire în Europa și implicațiile majore determinate de intrarea pe teritoriul național al unui număr mare de persoane din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat”. 

„Se aprobă măsura suspendării zborurilor spre și dinspre România, efectuate de operatorii economici din aviație, dinspre și spre statele prevăzute în lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, aprobată prin hotărârea CNSU nr. 47 din 5.10.2020 și publicată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică, cu excepția celor spre și dinspre statele membre ale Uniunii Europene, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Emiratelor Arabe Unite și Qatar”, se menționează în document.

Preluat de la: diez.md