Frontiera-800x450-1-1.jpg
Autoritățile au anunțat noi reguli de ieșire din țară pentru cetățenii care revin din zona roșie și se află în autoizolare. Astfel, moldovenii, care se află în autoizolare și nu prezintă simptome ale infecției COVID-19, vor putea părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Amintim, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până pe 30 septembrie. Astfel, a fost prelungit termenul de aplicare a restricțiilor în vigoare, cu unele excepții:
# a fost eliminată restricția privind organizarea nunților și cumetriilor. Aceste evenimente se permit cu condiția participării unui număr mai mic de 50 de persoane și cu respectarea strictă a măsurilor antiepidemice;
# se permite organizarea reuniunilor în grup (nu mai mult de 50 de persoane);
# persoanele care revin în Republica Moldova din țările aflate în zona verde, dar traversează state clasificate ca fiind în zona roșie, vor completa fișa epidemiologică și vor sta 14 zile în regim de autoizolare; (vezi AICI lista țărilor incluse în zona roșie)
# părinții sau reprezentanții legali, care-și vor însoți elevul/studentul în scopul desfășurării studiilor, nu vor sta în autoizolare;
# a fost exclusă interdicția de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare;
# pentru că începe perioada electorală, CNESP a stabilit un mecanism de conlucrare a organelor locale electorale cu structurile de sănătate publică teritoriale. În același context, membrii comisiei au solicitat să se evite deschiderea secțiilor de votare în incinta instituțiilor de învățământ.

Membrii CNESP au reiterat importanța respectării celor trei reguli de aur pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19: igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanței fizice/sociale de un metru și purtarea corectă a măștilor în spații închise și în locuri aglomerate.

Vezi mai jos hotărârea Comisiei Extraordinare Naționale de Sănătate Publică.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Preluat de la: diez.md