the-social-dilemma.jpg
Documentarul The Social Dilemma, lansat pe Netflix, a devenit în scurt timp viral. Filmul de 90 de minute este concentrat pe dezavantajele celor mai mari platforme tehnologice din lume, cum ar fi Google și Facebook. Facebook a publicat o reacție oficială asupra acestui documentar în care este vizată.

Facebook contrazice ceea ce este redat în documentar prin șapte puncte, menționând că realizatorii filmului s-au bazat pe senzaționalism și au oferit o imagine distorsionată asupra rețelelor sociale. Mai mult, în reacția Facebook se zice că autorii filmului nu au inclus informații bazate pe declarațiile celor care lucrează în prezent în companie, bazându-se pe comentariile celor care de mult timp nu mai activează în companie.

Iată enumerate în continuare cele șapte puncte greșite în film, conform Facebook.

1. Facebook nu creează dependență.

2. Produsul Facebook nu sunt oamenii. Facebook se menține pe publicitate.

3. Algoritmii Facebook sunt făcuți în așa mod încât să asigure relevanța și utilitatea platformei.

4. Facebook a făcut îmbunătățiri în întreaga companie pentru a proteja datele confidențiale.

5. Facebook ia măsuri pentru a reduce conținutul care ar putea duce la polarizare.

6. Facebook a făcut investiții în protejarea integrității alegerilor electorale.

7. Facebook se luptă cu știrile false și lucrează la acest capitol parteneri din întreaga lume.

Întreaga reacție emisă de Facebook o găsiți în documentul de mai jos.

The Social Dilemma este un documentar de lungmetraj difuzat pe Netflix în peste 190 de țări din întreaga lume. Acest film are ca subiect controverse legate de noile tehnologii de care se folosește fiecare dintre noi ca utilizator al internetului și al rețelelor de socializare. Pe măsură ce mulți dintre noi privim anumite tehnologii ca pe o conexiune atât de necesară, acest „avantaj” se poate ușor transforma într-o putere care ne poate submina democrația, sănătatea mintală, drepturile și poate pune mari semne de întrebare asupra libertății deciziilor pe care le facem în fiecare zi.

La realizarea filmului au lucrat și doi moldoveni. Vedeți mai multe detalii în acest articol.

Preluat de la: diez.md