213.jpg
O ambulanță de la Crucea Roșie din Italia a parcurs peste 4 000 de kilometri pentru a aduce la Chișinău un moldovean ca să-și revadă familia, după ce starea sa de sănătate s-a agravat în urma unui tratament. Această călătorie a avut loc în urma dorinței persoanei de 60 de ani, care a dorit să-i îmbrățișeze pe cei dragi de acasă, scrie mbnews.it.


Această călătorie a durat peste 50 de ore

Moldoveanul Ajunsese în Italia tocmai pentru a putea primi tratamentul necesar, iar în această perioadă a fost oaspete al unor rude. Când starea de sănătate a început să se agraveze, a cerut să-și poată îmbrățișa pe cei dragi și să petreacă cu ei timpul care îi mai rămâne de trăit.

„Pentru a realiza realitatea visului pacientului nostru, am plecat trei dintre noi, doi operatori împreună cu președintele comitetului local, Matteo D’Alessandro. Am pornit pe drum și l-am însoțit pe bărbat până la destinația sa. Am plecat pe 26 ianuarie, în jurul orei 18.00 și am călătorit aproximativ 30 de ore în fiecare direcție, către capitala Moldovei. În ultimii 150 km am avut de-a face cu o furtună teribilă de zăpadă și temperaturi chiar sub –10 °C. Am continuat să mergem cu 30 km pe oră. Am ajuns la destinație pe 29 ianuarie 2021, în toiul nopții.

mbnews.it

Acolo am întâlnit o altă ambulanță medicală, pentru o reevaluare a sănătății pacientului, întrucât pe parcursul întregii călătorii a fost asistat doar de noi operatorii. Din fericire, situația s-a dovedit stabilă și astfel pacientul nostru a reușit în cele din urmă să ajungă la el acasă și să-și îmbrățișeze din nou pe cei dragi ”, spune Niccolò Brembilla, unul dintre operatorii care au participat la călătorie.

Alt operator care a fost în ambulanță a menționat că a fost o călătorie importantă și de impact, din punct de vedere emoțional. De asemenea, în anumite privințe a fost complicată din cauza furtunii de zăpadă.

„Suntem mândri și onorați că am reușit să facem față acestei experiențe”, concluzionează Niccolò.

Preluat de la: diez.md