0-02-05-2b943d074071f7b19f37e975efe0c87b8918c083449682aad93de4773f495ffb_ac3785fa.jpg
The Moldovan Coffee Break este un podcast realizat de compania media din Irlanda „Europa United” și are ca scop prezentarea Moldovei către audiența din Vest printr-un exercițiu de reflectare asupra realității și a aspirațiilor existente pentru țară. În prima ediție a podcast-ului, Catarina Martin povesteşte despre emigrarea tinerilor din Moldova şi despre studiile peste hotare.

Catarina Martin are 20 de ani şi este studentă la facultatea de Drept European a Universității din Maastricht, Țările de Jos. A decis să plece în Țările de Jos la studii, pentru că i-a provocat interes programa facultăţii, dar şi pentru că oportunităţile de dezvoltare oferite tinerilor în ţările UE sunt mai vaste. În paralel cu studiile, lucrează cu jumătate de normă pentru o organizaţie europeană. Timpul liber îl dedică cititului, gătitului şi voluntariatului în cadrul filialei Amnesty International din Maastricht şi, cu prima ocazie după ridicarea restricţiilor cauzate de pandemia COVID-19, va reveni la cea mai mare pasiune a sa — călătoritul.

Astfel, în cadrul primului episod pe care îl puteţi asculta mai jos, Catarina combate stereotipurile ce vorbesc despre Republica Moldova, care încă are reputaţia de ţară săracă şi coruptă.

Podcast-ul The Moldovan Coffee Break include discuţii cu şase tineri despre cum își văd viitorul în continuare, despre cultură și prioritizarea acesteia în Moldova, despre limba vorbită și multe alte subiecte ce dezvăluie adevăruri despre realitatea de la noi prin prisma propriilor frici, aspirații și opinii.

În zilele ce urmează, #diez va publica fiecare interviu din cadrul podcast-ului și împreună îi vom descoperi pe cei șase: Catarina Martin, Vasile Harghel, Cristina Carmanu, Marcel Lazăr, Loredana Gămurari și Alina-Maria Țurcanu.

Preluat de la: diez.md