maxresdefault-1.jpg
Informaţiile personale ale unui număr de peste 500 de milioane de utilizatori Facebook au fost postate pe un forum de unde puteau fi accesate şi copiate de oricine. Acest lucru a fost depistat pe un forum de hacking de Alon Gal.

El a descoperit că cineva a postat un set de date care conţinea informaţiile personale pentru 533 de milioane de conturi de Facebook, informează businessinsider.com.

Printre ţările cele mai afectate se numără Egipt (46 milioane de utilizatori Facebook), Italia (35 de milioane), SUA (32 de milioane de utilizatori Facebook), Marea Britanie (11 milioane), Rusia (aproape 10 milioane), Republica Moldova are 46 000 de utilizatori Facebook afectaţi, Serbia are 162 000, Bulgaria 432 000, iar Ungaria 377 000 România nu se află pe listă, scrie adevărul.ro.

Setul de date include elemente prin care cei peste jumătate de miliard de utilizatori Facebook pot fi identificaţi, precum număr de telefon, adresă de email, date de naştere, adresă şi altele.

Datele ar fi fost obţinute în urma unei breşe pe care Facebook a reparat-o încă din august 2019, astfel că acestea trebuie să fie mai vechi decât data reparării breşei.

În ianuarie, Gal descoperise că acelaşi set de date personale era scos la vânzare pe un canal de Telegram. Acum, însă, acesta este pur şi simplu disponibil gratuit.

Experţii avertizează că, deşi datele nu sunt tocmai proaspete, multe ar putea fi încă de actualitate, ceea ce le transformă în marfă de atacuri de phishing, astfel că utilizatorii reţelei sociale ar trebui să fie atenţi al astfel de tentative.

În acest moment, Facebook nu mai are cum să protejeze utilizatorii vizaţi. Cel mult, le poate trimite o notificare prin care să le atragă atenţia asupra posibilelor tentative de phishing care-i pot viza.

Preluat de la: diez.md