dalailama2.jpg
Dalai Lama, liderul spiritual tibetan, s-a vaccinat împotriva Covid-19 la un spital din Dharamsala și a fost, ulterior, ținut sub observație o jumătate de oră. Liderul spiritual a făcut și un apel în fața oamenilor să se vaccineze în număr cât mai mare.

„Pentru a preveni unele situații serioase, faceți această injecție. Este de foarte mare ajutor. Vreau să împărtășesc – mai mulţi oameni, ar trebui să aibă curaj să facă această injecție”, a declarat Dalai Lama.

Photo Credit: BBC

Autoritățile tibetane ceruse guvernului central să ia măsuri pentru vaccinarea liderului spiritual în urmă cu aproape două luni.

De la începutul pandemiei au fost raportate aproape o mie de decese în provincia tibetană.

Amintim că pe 2 martie, în Moldova, a început campania de vaccinare în rândul lucrătorilor medicali, iar în prima zi au primit vaccinul 751 de persoane din cadrul secțiilor de reanimare și ATI. Cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate sâmbătă, 27 februarie 2021, Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Sâmbătă, 6 martie, au fost vaccinați 108 medici împotriva COVID-19. În total, până la ziua de azi au fost vaccinate 5 174 de cadre medicale.

Preluat de la: diez.md