My-Post-19.jpg
Nostradamus este cu siguranță una dintre cele mai cunoscute personalități ale istoriei. Notorietatea i se trage de la celebrele sale profeţii şi previziuni. Dincolo de astrologie, Nostradamus a fost un faimos medic, cabalist (o metodă, disciplină și școală de gândire ezoterică, care își are originea în iudaism) și farmacist francez. Pentru 2021 predicţiile lui Nostradamus nu sunt deloc încurajatoare, ba mai mult celebrul astrolog a prezis un an tulburător, catastrofal, apocaliptic.

Interpreţii profeţiilor lui Nostradamus susţin că celebrul astrolog a prezis că, în 2021, omenirea va trebui să se ocupe de zombi. Un om de ştiinţă rus va crea o armă biologică capabilă să transforme oamenii în zombi. Şi, după o perioadă de convieţuire care nu este tocmai paşnică, va duce la dispariţia rasei umane. Foamea şi foametea: o problemă la fel de veche ca lumea, dar proporţiile ei vor fi fără precedent şi va ucide mulţi locuitori ai pământului, scrie adevărul.ro.

Potrivit exegeţilor lui Nostradamus, simbolul cămilei care apare în catrene este un semnal fără echivoc: în 2021, musulmanii vor deveni stăpâni ai lumii. Pentru unii, echilibrul dintre declinul demografic al Vechiului Continent şi o imigraţie din ce în ce mai masivă din ţările musulmane va fi suficient pentru ca acest lucru să se întâmple. În această privinţă, Nostradamus însuşi ar vorbi despre o „mare înlocuire” în secole. Pentru alţii, pe lângă faptul că vor domina numeric, musulmanii vor cuceri Europa prin război.

„Furtuni solare şi războaie nesfârşite”

„Vom vedea apele ridicându-se şi pământul prăbuşindu-se peste ele”, scrie Nostradamus. Acesta ar fi efectul furtunilor solare datorate schimbărilor climatice: creşterea nivelului oceanelor şi a cataclismelor de pe tot globul. Şi, după tsunami şi cutremure, va urma o serie întreagă de războaie pentru a determina prin forţă cine va avea ultimele resurse naturale rămase. Cu condiţia să rămână.

„Cutremur în California”

Cu o imagine elocventă – „Focul şi o dâră lungă de scântei vor lumina cerul”, Nostradamus ilustrează coliziunea unei comete cu planeta Pământ care va provoca o serie de cutremure. Nostradamus prezice un cutremur în California. Într-unul dintre catrenele lui Nostradamus – „Mercur în Săgetător, Saturn în declin” – se referă chiar la o dată specifică: 25 noiembrie 2021. Exact ziua în care un cutremur de proporţii devastatoare ar trebui să distrugă California.

„Soldați roboți din armata SUA”

Conform previziunilor Nostradamus, în 2021 armata SUA va dispune de soldaţi roboţi, roboţii super-inteligenţi, care ar trebui să înlocuiască oamenii. Papa Francisc îi va invita pe toţi locuitorii lumii să se alăture bisericii. Potrivit lui Nostradamus, Sfântul Părinte le va cere credincioşilor să îşi consolideze credinţa creştină.

Cine era Nostradamus

Cu siguranţă toată lumea a auzit de Nostradamus. Un personaj medieval renumit pentru capacitatea de a ghici, prin metode ştiinţitice, evenimente dintr-un viitor îndepărtat. Profeţiile lui Nostradamus, scrise acum aproximativ 500 de ani, fac şi astăzi înconjurul lumii.

Primul bestseller al anilor 1555 a fost cartea lui Nostradamus „Les Propheties”, o carte care vorbea despre posibilitățile viitorului în următorii 800 de ani. Cartea francezului a fost privită cu scepticism, dar după prima lui profeție despre moartea regelui Henry al II-lea al Franței, i-a adus faima ca Prezicător al viitorului.

Un medic talentat şi remedii miraculoase pentru cea mai cruntă epidemie

Tânărul Michel de Nostradame nu a fost de la început atras de astrologie şi nici nu era cunoscut pentru talentul său de prezicător. Era însă un medic al vremii, destul de cunoscut şi apreciat. Deşi era un adept al Cabalei (o metodă, disciplină și școală de gândire ezoterică, care își are originea în iudaism), Nostradamus s-a declarat, de ochii lumii, un creştin convins. Tocmai pentru a fi primit la Universitatea din Avignon, pentru a studia medicina. După un singur an de studii este obligat să renunţe din cauza izbucnirii epidemiei de ciumă bubonică. Universitatea şi-a închis porţile, iar Nostradamus a plecat să-şi găsească un rost. A lucrat ca farmacist şi a călătorit, timp de opt ani, aproape prin toată Europa afectată de ciumă.

Activitatea sa medicală i-a adus o notorietate extraordinară. De altfel şi metodele sale erau revoluţionare pentru aceea vreme. Nu lua sânge bolnavilor, nu folosea mercurul, practici folosite de medicii vremii, care de fapt slăbeau şi mai tare organismul, grăbind moartea. În schimb Nostradamus a dezvoltat o metodă progresivă şi corectă din punct de vedere medical, pentru a lupta cu ciuma, o boală care nu avea tratament cunoscut. Mai precis, Nostradamus, insista pe o igienă strictă, atât în locuinţe, cât şi corporală, cerea înlăturarea cât mai rapidă a cadavrelor de pe străzi, dar şi pe o dietă alimentară bazată pe alimente cu conţinut scăzut de grăsimi. Pe deasupra a creat un compus din fructe de măceş, bogat în vitamina C, care-l administra pacienţilor. În cazurile celor care sufereau de forme incipiente ale bolii, tratamentul lui Nostradamus a făcut minuni.

În scurt timp, Nostradamus a început să-şi publice profeţiile şi viziunile. În anul 1550 a scris primul său almanah cu informaţii astrologice şi previziuni pentru anul următor. Aceste cărţi de mici dimensiuni au devenit foarte populare în rândul populaţiei orăşeneşti, dar şi a fermierilor. Nostradamus devenea un prezicător şi astrolog din ce în ce mai faimos. Evident, a fost încurajat să scrie tot mai mult. Până în 1554 numeroasele sale viziuni au fost incluse în cărţi.

Preluat de la: diez.md