Absolvirea-Startup-School.jpg
Tinerii din Startup School au dezvoltat idei de afaceri timp de două luni, au învățat cum să aplice tehnologiile digitale pentru a dezvolta o afacere cu impact național sau global cu ajutorul a peste 25 de mentori locali și a celor internaționali și au lucrat la peste 100 de sarcini pentru acasă pe propria platformă de e-learning – Upfactory.

Ești invitat la evenimentul de absolvire pe 22 decembrie, unde vom avea un Demo Day, iar participanții vor face pitching.

Dar până atunci, hai să cunoaștem cine sunt tinerii din program.

# Dumitru și Lavinia, doi elevi entuziasmați, lucrează la o aplicație provocatoare. Travel with Stranger este o aplicație online de match finding, unde poți să întâlnești un străin aleatoriu verificat, de orice categorie de vârstă sau gen, iar dacă vă potriviți puteți să organizați împreună o călătorie unde doriți.

# Nicoleta, Ana, Sofia și Antuan s-au cunoscut în preaccelerator și dezvoltă acum conceptul unei platforme ce va asigura sprijinul psihosocial și bunăstarea sănătății mintale care se numește Mindset.

# O echipă din patru liceeni, Alexandru, Daniel, Mihail și Daniel, lucrează la un concept bazat pe inteligență artificială. Asistentul vocal Sufra Car va permite utilizatorului să trăiască o experiență unică în timpul mersului la volan cu o securitatea avansată asigurată. Utilizatorii vor putea interacționa cu toate sistemele mașinii în întregime și vor putea monitoriza starea automobilului.

# Alina, Ioan, Nicoleta și Iraida dezvoltă platforma Online School, care va oferi o mulțime de funcții și unelte pentru a ușura lucrul elevilor și profesorilor și care va îmbunătăți interacțiunea online.

# Gheorghe, Ionela, Ion și Daniela lucrează la un concept de aplicație în cadrul preacceleratorului Startup School. AgroBuy este o platformă atât pentru producătorii autohtoni, cât și pentru cumpărători. Platforma le va oferi companiilor și producătorilor posibilitatea de a-și prezenta produsele prin materiale multimedia (video, foto și text), astfel atrăgând cumpărători și posibili investitori.

Încă o idee de afacere în cadrul preacceleratorului Startup School!

# Platforma Medit, dezvoltată de Beatrice, Irina, Dorina și Ion, oferă posibilitatea tinerilor să-și poată găsi, în timp record, profesori buni pe diferite domenii, de la matematică, engleză sau pregătire de BAC la ore de mentorat la lecții de pian, șah, dans sau chiar marketing și programare.

# Tinerii Sabina, Ion și Marina lucrează la o platformă ce va ajuta recrutarea a celor mai buni studenți din colegii și universități pentru a le oferi locuri de muncă la companiile partenere cu ei. 

# Cristian, Eva și Dumitru conceptualizează o aplicație, prin intermediul căreia clientul poate plasa o comandă cu ceea ce își dorește din meniul creat, care va fi realizat cu ajutorul unui nutriționist, în dependență de poftele sale. La fel, participanții doresc să ofere un serviciu de consiliere din partea nutriționistului. 

# Furtul datelor personale de către hackeri este o problemă cu care se confruntă atât companiile, cât și utilizatorii. În acest context, Pavel, Ana, Cristi și Ana lucrează la un startup în domeniul securității, iar mai exact aceștia lucrează la o companie de pentesting care se numește Safetycore.

# Ushop este startup-ul la care lucrează Victor, Dina, Damian și Vladislav. Ce îi face diferiți de alte shopuri online este că faptul că ei vor asorta articolul vestimentar cu un alt produs (mască/husă pentru telefon).

# Irina, Marius, Veronica și Dumitru sunt de părere că oamenii vor să fie individuali, de aceea lucrează la un concept de startup ce ar presupune crearea de tatuaje temporare.

Pentru a-i cunoaște, alătură-te evenimentului marți, la ora 18.00.

Startup School este unicul program educațional despre antreprenoriat tehnologic destinat tinerilor liceeni din Republica Moldova, prin care își propune popularizarea inovației, modelelor de business scalabile și crearea afacerilor cu misiune în rândul tinerilor.

Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, cu sprijinul EFSE Entrepreneurship Academy și al Librăriei Bestseller.

Preluat de la: diez.md