uerm.jpg
Faptul că vei marca Ziua îndrăgostiților fără partener(ă) poate crea sentimentul că ești exclus(ă) sau marginalizat(ă). Este ușor să fii influențat(ă) de mass-media și de reclamele din jur. Ele pot să aducă sentimentul că îți lipsește ceva dacă nu ești într-o relație anume în această zi.

Ca urmare a pandemiei, a devenit mai dificil pentru persoanele singure să socializeze și să creeze noi legături așa cum făceau în mod normal. Astfel, pe măsură ce se apropie Ziua îndrăgostiților, rețelele de socializare sunt luate cu asalt de postări și reclame în acest sens, care s-ar putea să te facă să te simțiți de parcă ești singura persoană din lume fără partener.

Cea mai bună modalitate de a gestiona sentimentele de singurătate în această zi implică schimbarea atenției și a scopului de a fi fericit cu cineva cu ceva ce ai deja.

Astfel, această zi, ca oricare alta, poate fi un prilej bun de a îți aminti de iubirea față de sine, de a te răsfăța, alinta și relaxa cum îți place mai mult.

Iată câteva sfaturi pe care le oferă psihologii pentru persoanele singure de Ziua îndrăgostiților.

# Ignoră această zi

Nu există niciun motiv temeinic și mai ales nicio regulă conform căreia trebuie să sărbătorești sau chiar să recunoști Ziua îndrăgostiților. Nu permite rețelelor sociale, magazinelor sau poveștilor celorlalți să te facă să te simți rău în legătură cu statutul tău personal.

14 februarie este doar o zi a anului și nu există niciun motiv pentru care nu o poți trata ca și cum ar fi doar o altă zi.

# Fii blând cu tine însuți

Dacă preferi totuși să nu ignori Ziua îndrăgostiților, poți decide să o transformi într-o zi în care să te tratezi deosebit de bine. Consumă alimentele preferate, creează o listă de obiective pentru ziua respectivă, angajează-te în hobby-urile care îți plac, vizionează un film sau pur și simplu împlinește-ți pofta de somn.

Cu alte cuvinte, pur și simplu fă ceea de ce corpul și psihicul tău are nevoie.

# Fii propriul admirator

Dacă te simți într-adevăr prost în legătură cu faptul că îți petreci această zi în singurătate, cumpără-ți ceea ce ai fi vrut să primești în dar. Creează un moment de autoapreciere și iubire pentru tine însuți. Acest cadou va fi cu siguranță special, deoarece va fi din partea persoanei care este și va fi întotdeauna cu tine.

# Comunică în această zi cu cineva drag

Profită de ocazie pentru a ajunge la cineva cu care nu ai mai vorbit de ceva vreme, de exemplu cu un membru al familiei, un prieten sau poate un coleg.
Nu știi niciodată cine s-ar putea simți singur(ă) de Ziua îndrăgostiților și va saluta șansa de a o împărți cu cineva. Dacă ai copiii sau animale de companie, această zi ar putea fi un prilej bun ca să petreci timpul cu ei și să le oferi timpul, iubirea și grija ta.

# Păstrează-ți rutina zilnică

Una dintre cele mai bune modalități de a trece cu ușurință peste Ziua îndrăgostiților este să-ți urmezi rutina zilnică făcând orice ai face în mod normal în acea zi a săptămânii; acest lucru va face ca această sărbătoare să își recapete semnificația unei zile obișnuite din luna februarie.

De asemenea, dacă ai pe cine să feliciți cu această ocazie, iată o listă a cadourilor pe care să le faci persoanei iubite și una a cadourilor pe care să NU le faci conform opiniei publice a urmărilor #diez.

De asemenea, dacă dorești să mergi undeva de 14 februarie, o listă cu diverse evenimente găsești aici.

Preluat de la: diez.md