170123163320-phone-box-2-1.jpg

Mai multe mii de foste cabine telefonice roșii din Marea Britanie au fost transformate în defibrilatoare, mini muzee de istorie sau galerii de artă, a anunțat grupul britanic de telecomunicații BT, fostul monopol de telefonie, transmite DPA, relatează Digi24.

Începând din 2008, peste 6 600 de foste cabine telefonice roșii au fost adoptate de comunitățile britanice, grație unui program denumit „Adopt a Kiosk”, precizează BT într-un comunicat de presă. Conform acestui program, derulat de BT, oamenii pot plăti o liră sterlină (1,39 dolari) pentru a adopta o fostă cabină telefonică și a o converti în ceva nou.

Grupul de telecomunicații precizează că aproape 4 000 de cabine telefonice sunt încă disponibile pe întreg teritoriul Marii Britanii, și a îndemnat comunitățile locale să profite de această schemă pentru a ajuta la transformarea lor pentru secolul 21.

„În condițiile în care majoritatea oamenilor utilizează telefoane mobile, acest lucru a condus la o scădere dramatică a numărului de apeluri telefonice efectuate de la telefoanele publice”, a declarat purtătorul de cuvânt de la BT, James Browne.

„În prezent, ne eficientizăm parcul de telefoane publice pentru a-l face adecvat pentru viitor, iar schema «Adopt a Kiosk» permite comunităților locale din Marea Britanie să își păstreze cabina telefonică și să îi ofere un nou scop pentru comunitate”, a adăugat James Browne, scrie AGERPRES.

De exemplu, în Patrick Brompton, un sat din North Yorkshire, Anglia, comunitatea locală a instalat defibrilatoare în fostele cabine telefonice roșii.

„Nimeni nu mai utilizează telefoane publice dar sunt emblematice, în special în zonele rurale cum este a noastră, așa că am dorit să le păstrăm din punct de vedere al patrimoniului”, a spus Brian Whitehead, vicepreședintele consiliului parohial local.

Preluat de la: diez.md