My-Post-2.jpg
Astăzi vă recomandăm câteva conturi utile de Instagram ale organizațiilor locale de mediu care distribuie informații utile despre conștientizarea responsabilității oamenilor față de mediul înconjurător, sfaturi despre cum să avem un comportament mai responsabil, dar și moduri de a ne implica în diverse campanii și activități de mediu.


Million Trees Moldova

Million Trees Moldova (MTM) este un proiect inspirat dintr-o inițiativă globală similară și adaptat necesității urgente de împădurire a țării. Pe pagina de Instagram vei găsi informație utilă despre copaci, plantări, dar și despre evenimentele de plantare care au loc în țară.

Ecopresa.md

Primul site de știri de mediu şi turism eco din Republica Moldova. Pe pagina de Instagram vei găsi informații utile și curioase despre situația mediului în Moldova, date statistice, dar și recomandări de articole interesante pe care echipa de jurnaliști le scrie.

Seed It Forward

Seed It Forward este o inițiativă agrosilviculturală, care are scopul să crească arbori și oameni pentru o Moldovă mai verde. Echipa se ocupă de aceasta cu perseverență, zi de zi, plantînd și crescînd copaci în diferite regiuni ale țării, și împărtășind pasiunea și cunoștințele lor cu alți oameni, mai ales cu cei care niciodată n-au plantat un arbore în viața lor. Pe pagina de Instagram vei găsi informație interesantă despre copaci, plantări, frunze.

Future4us

O comunitate activă de oameni care iubesc mediul înconjurător și care împart informație necesară despre plantări, responsabilitate față de mediu. Pe pagina de Instagram vei găsi și quizuri interesante sau postări care te vor inspira.

Tinerii pentru ecoplastic

Este o comunitate activă care reciclează, dar și educă oamenii în acest spirit. Mai mult, deseori au campanii în care colectează plastic tare pe care îl transformă în obiecte utile, iar în schimb îți oferă săpun natural. Pe pagina lor de Instagram poți fi la curent cu astfel de noutăți, dar și poți urmări procesele de reciclare a plasticului.

Hai Moldova

Misiunea „Hai, Moldova!” este aceea de a îmbunătăți calitatea mediului și de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Datorită participării masive la acțiunile organizate de „Hai, Moldova!” au fost evacuate zeci de tone de deșeuri din natură și au fost reciclate peste 45 de tone de deșeuri electronice. Pe Instagram, poți afla despre proiectele curente ale echipei, despre inițiative de colectare a gunoiului, plantare a copacilor sau alte campanii în care poți să te implici.

EcoLocal

EcoLocal este o asociație a consumatorilor și producătorilor, fapt care va permite o comunicare directă între ei și care conduce la dezvoltarea pieței locale de produse eco și artizanale. Pe pagina de Instagram vei afla informație despre producătorii locali, dar și posibilități de a-i contacta și a cumpăra de la ei.

Centrul național de mediu

Organizația răspândește idei pentru a educa o atitudine responsabilă în societate, unde protecția mediului să fie o valoare și unde oamenii și autoritățile acționează conștient și responsabil față de resursele naturale ale Planetei, cu grijă pentru generațiile viitoare. Urmărindu-i pe Instagram, vei afla multe informații utile despre cum îți poți educa această atitudine și grijă responsabilă.

Fridays for Future Moldova

Fridays for Future Moldova este o organizație înființată sub umbrela celei internaționale, iar membrii acesteia protestează permanent pentru climă, prin activități îndrăznețe, marșuri frecvente, care au scopul de a atrage atenția autorităților pentru a lua măsuri pentru soluționare problemelor climatice. Pe Instagram vei urmări evenimentele echipei, vei afla cum să te alături flashmoburilor tematice și vei înțelege mai bine problemele de mediu locale.

Preluat de la: diez.md