trm-a-cumparat-sapte-masini-in-doi-ani-printro-licitatie-cu-un-singur-agent-economic-ce-explicatie-are-compania-156237-1599626873.jpg
În cadrul ședinței de astăzi a Consiliul Audiovizualului (CA) conducerea companiei Teleradio-Moldova a fost dur criticată de membrii CCA. Acest lucru s-a întâmplat după audierea raportului de activitate a TRM pentru anul 2020.

„În raport, se menționează că la televiziunea publică totul este bine. Studiourile sunt renovate, angajații sunt mulțumiți. Dar de ce eu, ca telespectatoare, butonez imediat telecomanda și nu mă rețin la Moldova 1? De ce produsul audiovizual, care este și nou, de multe ori aduce a naftalină? Ce e cu provincialismul televiziunii publice? Ori nu ne ajung jurnaliști, ori regizori, ori echipament? Mi s-a creat impresia că cei de la conducerea instituției nu știu principiile fundamentale ale unei instituții media publice”, a declarat membra CCA Larisa Manole.

Președinta CCA, Ala Ursu-Antoci, a propus organizarea unor noi audieri publice peste două luni la care să fie invitată conducerea TRM. „Pe hârtie sunt așternute cuvinte foarte frumoase. Vreau să înțeleg dacă au fost realizate obiectivele propuse pentru 2020 și dacă au obiective pentru 2021.”

Ieri, în cadrul ședinței Consiliului de Supraveghere (CS al TRM), în timpul prezentării raportul de activitate pentru anul 2020, ombudsmana Teleradio-Moldova (TRM), Carmelia Albu a avut obiecții cu privire la grila de emisie a postului public Moldova 1. În cadrul ședinței, ea a remarcat că la emisiunile „Moldova în Direct”, „Butonul Roșu” și „Bună Seara” – „se conține același concept de realizare”, notează media-azi.md.

„În aceste emisiuni se perindă unii și aceiași oameni. Trebuie să fie o delimitare – care este talk-show politic, care este emisiune de dezbatere sau care este un show care dezbate probleme de educație, sănătate și cultură. Această delimitare e necesară astfel încât telespectatorul să aibă o idee clară: la o anumită oră privește o emisiune politică, la altă oră – o emisiune de sănătate. Și «Moldova în Direct», și «Butonul Roșu», și «Bună Seara» se axează numai pe probleme de ordin politic. Vreau să spun că țara trăiește și cu alte probleme”, a afirmat Carmelia Albu.

Din partea administrației TRM, în cadrul ședinței a participat directorul general adjunct al Teleradio-Moldova responsabil de Radio Moldova, Veaceslav Gheorghișenco, care nu a avut comentarii pe marginea subiectelor abordate. Au lipsit însă responsabilii de la Moldova 1. Contactată de Media Azi, Ecaterina Stratan, directoarea adjunctă a TRM responsabilă de televiziunea publică, nu a răspuns la apeluri pentru a comenta situația.

La finalul ședinței, membrii Consiliului de Supraveghere au luat act de constatările și recomandările Cameliei Albu.

Preluat de la: diez.md