ihub-3.jpg
nteracțiunea dintre angajați, munca în echipă, lucrul individual, dar și alți factori au generat soluții viabile pentru crearea de noi spații de lucru care să permită ascensiunea ecosistemului IT din Republica Moldova. Astfel, în Chișinău a mai apărut un spațiu de coworking destinat antreprenoarelor și antreprenorilor din domeniul IT – Women HUB, care funcționează pe platforma iHUB Green – o extensie a centrului iHUB Moldova. Locațiunea este una sigură și include un șir de posibilități de conectare a tuturor beneficiarilor la industria IT, oferind facilități exclusive părinților cu copii mici.

Women HUB, centru pentru femeile interesate de IT

Women HUB este un spațiu de coworking, în care fetele și femeile își pot valorifica la maxim potențialul profesional, beneficiind de oportunități și șanse egale de muncă. Centrul este parte componentă a iHUB Green și pune la dispoziție spații de muncă pentru companii și freelanceri, dar și pentru evenimente, workshop-uri, întâlniri și training-uri în domeniul IT. Women HUB este cel mai potrivit spațiu și pentru părinții cu copii, pentru că dispune de un loc special amenajat pentru mămicile antreprenoare. În plus, centrul are și o zonă de joacă pentru copii care poate fi explorat de către cei mici.

IHUB Green, spațiu de dezvoltare a economiei naționale

Pentru a accelera dezvoltarea potențialului economic al țării, centrul de coworking IHUB Green este accesibil pentru toți cei interesați de sfera tehnologică sau cea antreprenorială, atribuindu-le statut de rezident și oferindu-le un șir de privilegii. Printre acestea sunt cursuri de specializare și orientare profesională, sesiuni de instruire, evenimente, training-uri și masterclass-uri tematice, fiind în același timp un „pod de legătură” cu o rețea internațională de huburi, investitori străini, unde pot să profite de programe utile și de un transfer efectiv de know-how.

Astfel, companiile și freelancerii din domeniul tehnologiilor informaționale pot beneficia de oficii moderne și o infrastructură dezvoltată, săli pentru conferințe și ședințe, dotate cu tehnică și logistică, cabine pentru apeluri individuale, locuri pentru parcarea bicicletelor, dar și alte servicii adiționale pe care le pot solicita.

iHUB Green este prietenos inclusiv mediului ambiant. Spațiul este unul sustenabil și reduce la minim impactul negativ asupra mediului înconjurător, satisfăcând în același timp și cerințele rezidenților săi. Pentru a îmbunătăți eficiența ecologică din interior, iHUB-ul este „împânzit” cu plante, transformând încăperile în zone verzi, cu aer purificat și mai multă luminozitate.   

iHUB Green, centru modern amplasat într-o clădire istorică

Situat în centrul Capitalei, iHUB Green se află în clădirea fostului Seminar Teologic de pe strada 31 August 1989. Construcția este un monument de arhitectură și istorie de însemnătate locală, fiind introdusă în Registrul Monumentelor de Istorie și Cultură a municipiului Chișinău, alcătuit de Academia de Științe a Moldovei. Clădirea a fost finisată în anul 1902, instituție în care și-a făcut studiile teologice poetul-preot Alexei Mateevici, autorul cuvintelor imnului țării.

Construcția este ridicată în două etaje pe un demisol înalt, cu planul în formă de litera „T”, orientat cu fațada spre strada 31 August 1989. În timpul lucrărilor de reamenajare a iHUB Green, porțiuni ale pereților din interior au rămas intacte, pentru a păstra specificul formelor cărămizilor de altă dată. Fațada principală a clădirii are o compoziție simetrică, cu mai multe porțiuni de zid ieșite din linia fațadei, reprezentând diferite structuri ale planului clădirii, care s-au menținut până în prezent.

Și ferestrele și-au păstrat formele din secolul al 19-lea, cu ancadramente diverse – la etaj sunt dreptunghiulare cu o compoziție semicirculară, iar la parter cu colțurile rotunjite și cu panouri sub plita de pervaz.

Situat în centrul Chișinăului, IHUB Green este un spațiu de coworking accesibil, apropiat celor mai mari instituții superioare de învățământ, alături de Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și nu departe de parcul Catedralei.

Centrul este unic prin felul său pentru că este destinat exclusiv inovațiilor și accelerării TIC, dezvoltării comunității IT și antreprenoriat, fiind durabil și eficient cu resursele, dar în același timp păstrează istoria și materialele orgiinale de la sfârșitul secolului a 19-lea.

iHUB Green este un loc favorabil care oferă condiții bune pentru desfășurarea activității, iar pentru un plus de încredere, spațiul dispune de pază și securitate și este igienizat și dezinfectat zilnic. Hubul este deja funcțional și pregătit pentru a-și lărgi comunitatea de rezidenți. 

Pentru a te asigura de beneficiile pe care Centrul îl propune, poți solicita un tur de prezentare, completând formularul de aici

În total, centrul de coworking Green are 100 de locuri disponibile (pe lângă cele 140 de locuri deja existente în coworking iHUB Moldova).

Prețul abonamentului lunar:

O zi: 150 de lei.

12 zile: 1 200 de lei.

Abonament lunar: 2 000 de lei.

Abonament lunar echipe 4+: 1800 de lei/loc. 


iHUB Green a fost creat cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei, Suedia, UN Women Moldova, Seed Forum printr-un parteneriat public-privat între Universitatea Tehnică a Moldovei și Asociația Națională a Companiilor în domeniul TIC (ATIC), Centrul de Excelență în domeniul TIC – Tekwill, cu scopul de a dezvolta domeniul TIC și pentru a susține ideile scalabile, dar și cu susținerea Paynet și EFES Moldova

Preluat de la: diez.md