img-2.jpg
Pentru a diminua riscurile infectării cetățenilor cu coronavirus, programul cultural-artistic dedicat Sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou din Chișinău este diferit față de ceilalți ani, iar majoritatea evenimentelor sunt transmise în format online pe rețelele de socializare.

Astfel, municipalitatea și-a dorit să păstreze magia sărbătorilor și a apropierii de cei dragi, punând accent pe decorațiuni, luminițe, muzică cu tematică națională și internațională.

În acest sens, Direcția Cultură a creat un playlist cu piese de Crăciun și Revelion, colinde românești, precum și colinde din diferite colțuri ale lumii. Acțiunea a fost susținută de Ambasadele Republicii Lituania, Republicii Populare Chineze, Poloniei și Austriei, care au oferit colecții de muzică națională.

Piesele vor răsuna în zonele amenajate pentru sărbătorile de iarnă din sectoarele capitalei, după cum urmează:

# Centrul capitalei – Scuarul Catedralei Mitropolitane, Porțile Sfinte (Arcul de Triumf);

# Sectorul Ciocana – bd. Mircea cel Bătrân, colț cu str. P. Zadnipru;

# Sectorul Buiucani – Calea Ieșilor, Parcul „Alunelul”;

# Sectorul Botanica – bd. Decebal, 23 (Havuzul pietonal – muzical);

# Sectorul Râșcani, bd. Moscovei, 12 (Scuarul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”).

De asemenea, cetățenii vor avea posibilitatea să audieze renumitele piese: „Silent Night, Holy Night”, „Uvertura Festivalului Primăverii”, „Mireasmă de iasomie”, „Flori înflorite și Lună plină”, cântece de Crăciun în interpretarea Corului lituanian.

Preluat de la: diez.md