image_6487327-1-scaled.jpg
În data de 1 aprilie 2021, în jurul orei 11.30, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în vederea combaterii migraţiei ilegale, au fost descoperite mai multe ieșiri din ţară prin intermediul tunelurilor subterane de la Cricova.

Organele competente au fost nevoite să declanșeze o urmărire prin oraşul subteran ca în filmele cu acțiune. 

Descoperirea tunelului a fost una întâmplătoare. În timp ce un grup de muncitori făcea extrageri de piatră, unul dintre pereți s-a prăbușit. La fața locului, au intervenit mai multe echipe de mineri care au demarat lucrări pentru eliberarea lui, descoperind un nou tunel cu iluminare și semne de circulație care ar avea conexiune cu o rețea de tuneluri prin toată Europa. 

La fața locului, a fost chemate organele abilitate care în urma investigațiilor subterane au oprit trei autobuze cu moldoveni care se îndreptau spre Italia fără acte. Se pare că tunelurile au ieșire și spre Paris, Barcelona şi München, susține Centrul de Arheologie.  

La moment, se fac estimări asupra numărului de persoane care au reușit să intre şi să plece din țară ocolind posturile vamale.

Cazul este studiat pentru a stabili toate circumstanțele și posibilitățile de oficializare a circulației legale prin aceste tuneluri.

*Acest articol este un pamflet de 1 aprilie și trebuie tratat cu un zâmbet și un share pe rețelele de socializare

Preluat de la: diez.md