56d10e191178f8ce8cf2d0a03b369860_XL.jpg
Polonia a decis să redeschidă hotelurile, cinematografele și teatrele pentru o perioadă de probă începând de săptămâna viitoare, a declarat vineri premierul Mateusz Morawiecki menționând o „stabilizare fragilă” a ratei de infectare cu noul coronavirus în țară, relatează de AGERPRES.

Opera, filarmonica, terenurile de sport în aer liber, pârtiile de schi și piscinele se vor redeschide de asemenea din 12 februarie, a declarat ministrul Culturii, Piotr Glinski, în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul Morawiecki și alți oficiali guvernamentali.

Hotelurile și instituțiile culturale se vor putea redeschide la o capacitate de 50 %, iar măștile vor fi obligatorii. Toate facilitățile se vor redeschide pentru o perioadă de probă de două săptămâni. Deciziile ulterioare vor depinde de evoluția situației.

„Ce se va întâmpla în continuare depinde de responsabilitatea noastră”, a declarat ministrul Sănătății, Adam Niedzielski.

În ultimele două săptămâni, numărul de noi infectări cu coronavirus a stagnat iar presiunea asupra sistemului de sănătate s-a redus, a spus Morawiecki.

Această „stabilizare fragilă” a permis guvernului să facă un nou pas în redeschiderea economiei, însă o ridicare a restricțiilor la nivel mai larg nu este încă posibilă, a afirmat premierul.

În consecință, restaurantele și sălile de sport vor rămâne închise. Restaurantelor li se permite să funcționeze în regim de catering.

Polonia a raportat vineri peste 6 000 de noi infecții virale, precum și 368 decese asociate COVID-19. Numărul total al deceselor în țară se ridică la peste 38 700.

Preluat de la: diez.md