new.jpg
Fotografa din Polonia, Katarzyna Załużna, surprinde frumusețea mistică a acestor mici creaturi în imagini. Folosind un efect bokeh rafinat, ea conferă farmec și senzația de basm momentelor din viața lor.

Deși melcii nu sunt subiectul des întâlnit al fotografiilor, iată că artista i-a redescoperit în propriul mod și a rămas inspirată de aceștia. „Sunt grațioși și comunicativi, stabilind contactul cu oamenii în modul lor primitiv. Acest lucru mă încântă cel mai mult la ei.”, spune Załużna într-un interviu pentru My Modern Met. 

Melcii nu sunt creaturi rapide, dar este nevoie de multă pricepere pentru a surprinde aceste momente care încapsulează măreția naturii. Obținerea fotografiei perfecte necesită răbdare pentru a surprinde frumusețea subiectului pe care alții l-ar putea considera banal.

„Puteți crea compoziții frumoase, dar este nevoie de multă răbdare și atenție la lumină și la detalii”, explică Załużna.

„Capturarea momentului potrivit este fundamentul unei fotografii magice. Explorez mult timp înainte de a începe să fotografiez. Nu e de parcă aș ieși afară, aș face o poză și gata. Ar fi prea ușor. Efectul nu ar fi uimitor. Îmi place să arăt natura într-un mod poetic. ”

Iată câteva dintre creațiile fotografei.

Preluat de la: diez.md