screen-2.jpg
Este bine cunoscut că iubirea din partea unui câine este pură și necondiționată, cu atât mai mult cu cât câinii îți pot „mirosi” sentimentele și te invadează în cele mai potrivite momente. Ziua Internațională a Câinelui este sărbătorită anual pe 26 august și ne oferă nouă, oamenilor, ocazia perfectă de a le arăta celor mai buni prieteni îmblăniți cât de mult îi iubim, precum și de a celebra relația specială dintre om și câine, care ține încă din cele mai vechi timpuri.

Acest eveniment a început în SUA, fiind fondat în 2004 de către Colleen Paige, de asemenea, fondatoarea multor alte sărbători, cum ar fi Ziua națională a pisicilor, Ziua națională a vieții sălbatice și multe alte zile filantropice pentru a atrage atenția asupra situației animalelor de pe glob și pentru a încuraja adopțiile.

A ales anume data de 26 august, deoarece are o semnificație specială, fiind data la care familia lui Colleen a adoptat primul câine, Sheltie, de la adăpostul local pentru animale când Colleen avea vârsta de 10 ani.

De atunci, Ziua Câinelui a devenit recunoscută la nivel global, fiind susținută de o mulțime de organizații pentru drepturile câinilor, care folosesc această dată pentru a solicita îmbunătățirea condițiilor de viață pentru câinii din întreaga lume.

Iată în continuare câteva sugestii pentru a marca ziua de 26 august în acest an.

# Adoptă un câine dintr-un adăpost (public sau privat) dacă încă nu deții propriul companion. Și chiar dacă ai deja un câine sau doi sau încă mai mulți, cu siguranță nu ai unul roșcat cu ochi verzi ori unul negru cu blănița ondulată sau unul cu urechile lungi și simpatice, care se întoarce să îl mângâi pe burtică. Se găsesc în nenumărate modele, cu diverse temperamente și cu siguranță există (încă) unul potrivit pentru tine.

# Donează hrană, jucării, păturele etc. unui adăpost canin sau unei asociații care se ocupă cu salvarea câinilor fără stăpân.

# Organizează o excursie specială pentru cățelușul tău. Fie că alegi un loc unde să poată zburda pe săturate ori o vizită la cabinet pentru servicii complete de înfrumusețare și relaxare, prietenul patruped îți va fi recunoscător.

# Privește filme ale căror personaje principale sunt câini. Câteva recomandări: Old Yeller, 101 Dalmatians, Heart of a Dog, Lady and the Tramp, „Lassie”, „Togo”, „Beethoven”, Hachi: A Dog’s Tale, Sounder, The Incredible Journey, White Fang, A Dog’s Purpose, A Dog’s Way Home, Marley & Me, Eight Below, „Megan Leavey”.

# Începe să citești o carte captivantă și emoționantă sau daruiește-o unui prieten iubitor de câini: „Povestea lui Edgar Sawtelle” de David Wroblewski, „Dulci – jurnalul unui câine scris de un puric Dan” de Dan Puric, „Tomi. O poveste” de Adrian Oprescu, „Câinele, adevăratul meu prieten” de W. Bruce Cameron.

Nu uita, câinii vin la pachet cu nenumărate roluri benefice: întăresc abilitățile sociale ale stăpânilor, le mențin starea de sănătate – reduc anxietatea prin declanșarea de hormoni ai fericirii, scad presiunea arterială, elimină alergii, contribuie la fortificarea sistemului imunitar, ajută la echilibrarea greutății corporale, îmbunătățesc calitatea somnului ș.a.

De asemenea, unii câini se pricep chiar să salveze vieți (din incendii, de la înec, din avalanșe), să însoțească și să ajute persoane cu dizabilități, să depisteze răufăcători și să își protejeze stăpânii riscându-și propria viață (fie ca adevărați luptători, fie lătrând și doar afișând o expresie amenințătoare), iar mulți sunt arheologi pricepuți, reușind să sape în pământ cât pentru fundația unei case.

Sursă foto: ululalondon.co.uk

Sursă foto: jandarmeriaromana.ro

Sursă foto: cesarsway.com

Preluat de la: diez.md