PTQ0MCZoYXNoPThkZjY3M2ViOGUxZjk0MWU0NWNjOWZkMTFkODkyYzEx.thumb_.jpg
Zeci de mii de belaruși au protestat din nou, duminică, împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko, relatează AFP, citată de AGERPRES. Poliția a efectuat zeci de arestări.

Mai multe coloane de manifestanţi au mărșăluit prin cartiere din Minsk, scandând „Trăiască Belarus!” și purtând drapele roșu-alb, culorile opoziției.

Poliția a desfășurat trupe, blindate și tunuri cu apă încă dinainte de începerea demonstrațiilor la ora 10 GMT. Circa zece stații de metrou au fost închise, iar rețelele de comunicații mobile au fost întrerupte în unele locuri, potrivit unei jurnaliste a agenției France Presse.

„Lidera opoziției, Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil în Lituania, a salutat protestul de duminică, apreciind că este încă un pas către libertatea țării”, scrie Digi24.

Menționăm că Lukașenko este contestat în stradă încă din august, când a fost reales în urma unui scrutin la care opoziția a acuzat fraude. În unele duminici, la Minsk au protestat public peste 100 000 de oameni, un record în Belarus. În ultimele săptămâni, însă, participarea a început să scadă.

Preluat de la: diez.md