Screenshotter-YouTube-AppleEventOctober13-49’31”.jpg
Cu mai mult de o lună în urmă, 13 octombrie, Apple a prezentat noul său model de telefoane iPhone 12. În momentul lansării, producătorii anunțau că în America cel mai scump model costa mai mult de 1 400 de dolari. După ce au apărut și în magazinele din Moldova, echipa #diez a studiat piața și a stabilit care este prețul mediu a celor mai noi modele lansate de Apple: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro şi iPhone 12 Pro Max.

# iPhone 12 poate fi găsit în magazinele din Moldova la prețul de 19-24 de mii de lei (în funcție de capacitatea de memorie).

Modelul iPhone 12 standard este foarte similar în capabilități și design cu iPhone 12 Mini, însă beneficiază de un ecran mai mare, de 6,1”. Telefonul este semnificativ mai mic, datorită ecranului Super Retina XDR (rezoluție 2 532×1 170 de pixeli la 1 200 niți, de două ori mai mulți pixeli decât iPhone 11). Telefonul este livrat în culori vibrante precum verde, albastru și roșu, dar și în nuanțele standard pentru cei care nu vor un telefon care să iasă în evidență: alb și negru.

Sticla de pe ecran este acum una specială, mai rezistentă la zgârieturi și lovituri, fiind realizată folosind o combinație de sticlă și material ceramic. Aceasta se numește Ceramic Shield și este de patru ori mai rezistentă decât la modelele anterioare.

iPhone 12 folosește un sistem cu două camere foto de 12 megapixeli, una wide cu diafragmă f/1.6 și obiectiv cu șapte elemente, cât și noi tehnologii de procesare precum Smart HDR 3. Camera ultra-wide nu s-a schimbat de la generația precedentă, oferind tot o cameră cu f/2.4 de 12 megapixeli. Night Mode funcționează însă pe iPhone 12 pe toate camerele, nu doar pe camera principală.

La capitolul video, Apple promite Night Mode Time-Lapse pentru filmări rapide în lumină slabă. De asemenea, obiectivul mai luminos va oferi performanță mai bună de filmare în lumină slabă.

O noutate mare pentru iPhone 12 este MagSafe. Numele este familiar, pentru că a fost folosit în trecut pe laptopurile MacBook pentru conectarea adaptorului de priză. Pe iPhone, acesta folosește magneți pentru a conecta accesorii care se lipesc automat de spatele telefonului, care se aliniază corect de fiecare dată. Toate accesoriile Apple vor avea magneți, inclusiv husele, pentru compatibilitate cu această tehnologie chiar și atunci când ai husă pe el. Apple a prezentat un încărcător de priză dual, un portofel și multe huse colorate cu diverse funcții.

Apple a confirmat faptul că, din considerente ce țin de ecologie, nu va mai include în pachetul modelelor noi de iPhone căștile EarPods și adaptoarele de priză. Așadar, cutia noilor iPhone va fi cu 70 % mai mică, reușindu-se astfel livrarea mai multor telefoane deodată și scăzând nivelul de poluare produs pentru livrări. Singurul accesoriu va fi un cablu Lightning.

# iPhone 12 mini poate fi găsit în magazinele din Moldova la prețul de 18-23 de mii de lei (în funcție de capacitatea de memorie).

Probabil că telefonul care iese imediat în evidență este însă iPhone 12 Mini, care beneficiază de cel mai mic ecran OLED al companiei: un panel Super Retina XDR de 5,4”. Acesta este mai mic decât modelul iPhone 8 sau iPhone SE și beneficiază de o configurație identică cu cea a lui iPhone 12. Acesta vine în aceleași variante de culoare și include aceleași tehnologii 5G de top.

Acest model pornește de la o configurație cu 64 GB stocare internă și poate ajunge la 128 GB sau 256 GB. Prețul de pornire este de 699 de dolari americani și se adaugă câte 50 de dolari pentru fiecare upgrade de stocare.

# iPhone 12 Pro poate fi găsit în magazinele din Moldova la prețul de 23-37 de mii de lei (în funcție de capacitatea de memorie).

Modelele Pro sunt variantele de top, care includ cele mai multe funcții și sunt construite din cele mai bune materiale. În locul aluminiului, iPhone 12 Pro alege oțelul inoxidabil pentru rama exterioară, în timp ce sticla de pe spate este una cu textură mată, la fel ca cea de pe modelele Pro de anul trecut. De aici pot fi observate însă niște actualizări mai importante. Și acesta are un ecran Super Retina XDR de 6,1”, protejat de sticlă cu ceramică.

De asemenea, modulul de cameră a primit un upgrade semnificativ: față de iPhone 12 standard, include un zoom optic 2× f/2.0 (sau 4× față de camera ultra-wide). Față de iPhone 11 Pro, această cameră are un senzor nou și un obiectiv îmbunătățit f/1.6.

Modelele iPhone 12 Pro sunt primele care includ un scanner LiDAR, la fel ca cel de pe iPad Pro. Acesta este folosit atât în aplicații AR și în aplicații de efecte video, cât și pentru focalizare rapidă în fotografii și clipuri video, în special în lumină slabă. De asemenea, permite realizarea de portrete în Night Mode mult mai calitative.

# iPhone 12 Pro Max poate fi găsit în magazinele din Moldova la prețul de 30-46 de mii de lei (în funcție de capacitatea de memorie).

Modelul iPhone 12 Pro Max este telefonul de top care demonstrează ceea ce poate să facă Apple mai bun în acest moment. Acesta este mai mare, cu ecran OLED de 6,7”, și beneficiază de o baterie mai mare, dar și de o cameră diferită. Pentru prima dată, Apple oferă pe modelul de top o cameră semnificativ diferită față de celelalte modele.

Acest model beneficiază de o cameră telephoto de 2,5× (65 mm) f/2.2. Acest lucru permite o plajă de zoom de 5× față de ultra-wide. În timp ce camera ultra-wide este aceeași ca pe celelalte modele, camera principală este acum una complet nouă. Folosește un senzor mai mare cu 47 %, care permite captarea unei cantități mai mari cu 87 % de lumină. Obiectivul cu șapte elemente folosește o diafragmă f/1.6 și un sistem nou de stabilizare numit sensor shift, care mișcă direct senzorul, în locul obiectivului.

Această cameră va fotografia și în formatul Apple Pro RAW. Acesta va permite captarea în format RAW a informațiilor de pe toate camerele și senzorii telefoanelor pentru o calitate superioară de procesare.

De asemenea, poți filma în HDR la 10 biți pe noile camere ale iPhone, ceva ce nu era posibil pe modelele anterioare. Ba chiar există și posibilitatea de a filma în format Dolby Vision HDR.

Pentru a afla prețurile noilor modele de iPhone în Moldova am consultat site-urile darwin.md, enter.md, orange.md și moldcell.md.

Preluat de la: diez.md