IRYR7UFRSREV3OUWKOHZH7BHJA-scaled.jpg
Experții Forbes din industria aviației estimează pierderile companiilor aeriene „Pobeda” și „Rossiya” din ziua sosirii lui Navalnîi în Rusia. Companiile au avut pagube de până la jumate de milion de ruble pentru fiecare dintre cele patru zboruri transferate de la „Vnukovo” la „Șeremetyevo” și înapoi.

Compania aeriană „Pobeda” a confirmat pentru tvrain.ru că, din cauza închiderii „Vnukovo”, trei dintre zborurile lor au fost mutate într-un aerodrom alternativ. Piloții însă, au fost informați de către dispeceri că aeroportul a fost închis din cauza unui avion care ar fi ieșit în afara pistei.

Directorul executiv al agenției „AviaPort”, Oleg Panteleev, susține că pagubele financiare din urma schimbărilor produse sunt „minime, deoarece avioanele „Pobeda” oricum trebuiau să ajungă la „Vnukovo” pentru a lua pasageri pentru următorul zbor.

Analistul independent de economie a aviației, Dmitry Adamidov, a estimat pierderile pentru companiile aeriene la aproximativ 150 000 de ruble per avion într-un singur sens. Un alt expert în aviație, care a decis să rămână anonim, a stabilit suma cuprinsă între 300 și 450 de mii de ruble per avion, suma totală fiind de circa 2 milioane de ruble. El a completat în plus, că cel mai probabil, companiile aeriene au fost forțate să asigure cu hrană pasagerii care își așteptau zborurile în alte orașe, lucru care adaugă costuri suplimentare dificil de calculat.

Reamintim că odată ce a ajuns la Moscova,  Aleksei Navalnîi a fost reținut de poliție după perioada petrecută în Germania în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, în data de 20 august 2020.

Navalnîi și-a primit sentința de arest pe o perioadă de 30 de zile, decizie luată în cadrul unei ședințe de judecată spontane, care a avut loc într-o sală  din comisariatul din Himki.

Preluat de la: diez.md