deveselu.jpg
Ion Aliman, primarul din comuna Deveselu, care a murit 17 septembrie din cauza COVID-19, a câștigat alegerile locale de duminică. Deși a decedat, acesta nu a fost scos de pe listele electorale. Potrivit rezultatelor, Aliman a obținut 1 020 de voturi din 1 600 exprimate în comună. 

Aliman era candidatul Partidului Social Democrat din România. Acesta lupta pentru un nou mandat de primar. Pentru că a murit cu două săptămâni înainte de alegerile locale, buletinele de vot nu au mai putut fi schimbate. Mulți oameni au votat cu primarul decedat, motivând că a făcut mult lucruri bune în comună.

În acest condiții, alegerile vor fi reluate.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Deveselu se ridică la 3 157 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 3 349 de locuitori. 

Comuna Deveselu este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul, Ion D. Aliman, de la Partidul Social Democrat, a fost ales în 2012, de atunci acesta îndeplinea funcția de primar al localității. 

Preluat de la: diez.md