ERCANJS2WHQYQS5UQGK2VXT5VQ.jpg
Deși Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale, asta nu înseamnă că de azi el poate accede în Casa Albă. Procedura de depunere a jurământului durează, iar dacă Donald Trump se va adresa în instanță pentru a contesta rezultatele alegerilor, atunci învestirea ar putea dura și mai mult.

Potrivit constituției, noul președinte al SUA este fi investit în funcție la amiaza zilei de 20 ianuarie 2021. Tradițional, ceremonia de depunere a jurământului a președintelui și a vicepreședintei va avea loc pe Capitol Hill din Washington, în prezența președintelui Curții Constituționale, scrie BBC.

În tot acest răstimp, președintele ales își creează noua echipă de guvernare, doar că Biden a reușit dinainte să-și formeze echipa.

Pe de altă parte, Donald Trump a dat de înțeles că va contesta rezultatele prezentate. Vorbește despre falsificarea alegerilor, dar fără a prezenta probe.

Ce ține de Casa Albă, noua gazdă va fi nevoită să schimbe mobila și să facă reparație generală. Congresul deja a alocat suma necesară de bani. Aici sunt 132 de dormitoare și 35 de camere de băi.

Vezi și:

Joe Biden, singurul președinte al SUA care a venit în Moldova. Cu ce scop a vizitat țara noastră

Preluat de la: diez.md