Jmhhc2g9NDI2ODNkYWIzMDgxNDU1OGNjNDAxZDhkMDY0ZDJmNDQ.thumb_.jpg
Oamenii de știință dintr-un parc național rus situat în regiunea Primorye, la granița cu China, au capturat imaginile uimitoare folosind o cameră capabilă să filmeze de la distanță, informează The Moscow Time.

O femelă leopard Amur a fost filmată împreună cu cei trei pui ai ei, dovadă că eforturile responsabililor ruși cu protecția acestor animale rare dau rezultate. Imaginile video arată familia felinei în vârful unui deal din Parcul Național „Țara Leopardului”.

Ivan Rakov, purtător de cuvânt al parcului național, a declarat că este pentru prima dată când Leo 117F, despre care se crede că are patru ani, a fost filmată împreună cu puii ei.

„Am descoperit că a reușit să-și întemeieze o familie”, a declarat Rakov pentru AFP. El a mai spus că creșterea a trei pui în taiga rusă necesită „mult spațiu și multă mâncare”.

Leoparzii Amur sunt considerați a fi cei mai rari dintre felinele mari din lume. Rakov a spus că filmarea arată că lupta împotriva braconierilor și o serie de alte măsuri întreprinse în ultimii ani pentru a spori populația speciei amenințate de dispariție au dat roade.

În ultimii 20 de ani, numărul leoparzilor Amur din Rusia a crescut de la 35 la aproximativ 100. Rakov spune că aproximativ 40 dintre animale au „dublă cetățenie” și circulă liber între Rusia și China.

Înființat în 2012, acest parc național găzduiește și alte feline rare, cum ar fi râsul.

Preluat de la: diez.md