Bulgarian-passport-2.jpg
Bulgaria se pregătește pentru deschiderea sezonului turistic de vară, care începe pe 1 mai. Turiștii vor fi primiți în stațiunile de pe litoralul bulgăresc dacă sunt fie vaccinați împotriva COVID-19, fie s-au recuperat, fie prezintă un test PCR negativ, informează AGERPRES.

Măștile faciale vor fi, de asemenea, obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise și trebuie menținută distanțarea socială, a declarat Ministerul Turismului din Sofia.

Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii. De asemenea, se vor aplica numeroase alte reglementări de igienă.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus în 2020. Numărul turiștilor din străinătate, considerați esențiali pentru industrie, a scăzut, iar turiștii interni nu au putut compensa enormele pierderi.

Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din produsul intern brut al țării.

Alături de Austria, Grecia, Italia sau Spania, Bulgaria susține ideea unui pașaport de vaccinare.

Comisia Europeană va prezenta luna aceasta o propunere pentru crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul UE. Acesta ar urma însă să fie valabil doar pentru vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.

Conform datelor Eurostat, Bulgaria înregistrează cel mai mic salariu mediu din Uniunea Europeană (442 de euro pe lună).

Preluat de la: diez.md