5e8f748ddcd88c6aba1caa04.jpg
Austria a eliminat carantina pentru că această restricție dură nu a contribuit  la reducerea numărului de cazuri în ultima perioadă, de aceea autoritățile au anunțat că magazinele, școlile și alte instituții vor fi deschise în regim normal, dar cu anumite condiții de intrare în ele.

Așadar, într-o premieră europeană, Austria introduce „teste de intrare” obligatorii, unde clienții vor trebui să prezinte dovezi ale unui test COVID-19 negativ, ca o nouă tactică de luptă împotriva pandemiei, scrie euronews.

Austria are în vedere extinderea acestui nou concept de teste de intrare și în alte zone. Aceasta înseamnă că cei care nu vor prezenta un test negativ la COVID-19 la intrarea în salonul de frumusețe, de exemplu, li se va interzice accesul nu doar în salon, dar și la teatru sau cinema.

Pentru a face acest lucru posibil, Austria crește masiv facilitățile de testare gratuite în farmaciile din țară.

„Acest test de acces este o inovație absolută. Dacă va funcționa, atunci vom reuși să efectuăm o testare largă a populației în fiecare zi”, a spus ministrul austriac al sănătății, Rudolf Anschober.

În prezent, în Austria au fost înregistrate 426 000 de cazuri de COVID-19, 8 071 de decese și 404 000 de cazuri tratate.

Preluat de la: diez.md