maideparte111.jpg
În Moldova apar tot mai multe podcasturi, unul dintre ele e a lui Artur Gurău, unul din early adopters ai internetului din Moldova. Acesta va invita persoane interesante din Moldova în care să vorbească despre viitor. În episodul 0, Artur vorbește cu Vitalie Eșanu, o persoană care a schimbat direcția în care se dezvoltă Moldova online.

„BAM! Discutăm săptămânal cu oameni interesanți care privesc un pic mai departe despre educație, cultură digital, tehnologie, inovație și creativitate.

Ediția #0 cu cel mai bun hacker din Moldova, cu care ne leagă primele offline-uri cu comunitatea twitter din Moldova, Blogovăț, lansarea Google Glass în Moldova, Rockit Moldova, Rockit Warsaw iar acum și colaborarea la cel mai ambițios startup made în Moldova.

În primul podcast Mai Departe am discutat cu Vitalie despre viitorul democrației, cum să trăiești veșnic, ce trebuie să se schimbe în sistemul de educație, de ce nu sunt ok granturile pentru piața media, cum a fost să facă o aplicație mobilă care era cea mai vândută din AppStore timp de 3 luni, de ce legislația noastră frânează apariția de startup-uri și… ce trebuie să se întâmple în Moldova ca oamenii plecați departe să dorească să revină acasă.

Mulțumesc producătorului Vadim Zgherea și Sergiu Culeac pentru suport la înregistrarea podcastului” spune Artur Gurău, creatorul podcastului.

„Mult contează profesorul. Se activează un domeniu sau altul în funcție de cât de mult îți place profesorul. Profesorii trebuie să avanseze cunoștinețele lor tehnologice, să creeze lecții online. Îti dai seama când urmărești profesori cum nu pot să apese lucruri elementare pentru un copil de clasa 1. Acum e o bună oportunitate ca acești profesori să crească” spune Vitalie Eșanu.

Podcastul îl puteți urmări aici.

Preluat de la: diez.md