methode_times_prod_web_bin_5238b108-d0ef-11ea-a9f3-0c0065c91324.jpg
Biblioteca Universității Cambridge organizează gratuit o expoziție unde este prezentat un carnet de notițe și alte „comori” istorice ale renumitului om de știință Isaac Newton, transmite BBC.

Potrivit AGERPRES, Cambridge University Library colaborează la acest proiect alături de Casa Albă, British Library și alte instituții de prestigiu pentru a adăuga imagini de înaltă rezoluție pe platforma online Google Arts and Culture.

AGERPRES

Printre exponatele prezentate se află și cel mai vechi artefact scris din lume – o tabletă din lut, veche de 4 000 de ani.

Potrivit Bibliotecii Universității Cambridge, utilizatorii pot analiza în cele mai mici detalii obiectele prezentate și pot să citească „poveștile fascinante din spatele acestor obiecte unice”.

Cambridge University Library a contribuit la acest proiect digital cu o secțiune ce include manuscrise, cărți și alte obiecte de mare importanță istorică.

Platforma Google Arts and Culture conține imagini cu aproximativ șase milioane de exponate și permite utilizatorilor să viziteze în format virtual diverse galerii de artă din lumea întreagă.

Linkul către expoziție este AICI!

Preluat de la: diez.md