125862618_817728555730833_2085680055779602143_n-1.jpg
La secția de votare din Beckton, Londra, Marea Britanie s-au epuizat buletinele de vot, mai mulți cetățeni moldoveni au rămas afară fără posibilitatea de a-și exercita dreptul de vot.

Un internaut a anunțat pe Facebook că la secția de votare din Beckton (Londra) au fost epuizate cele 5 000 de buletine de vot, iar circa 200 de oameni au rămas afară fără posibilitatea de a mai vota.

Reamintim că CEC a anunțat că secțiile de votare din diasporă nu pot fi suplinite cu buletine de vot din cauză că astea sunt prevederile legale, dar le sugerează cetățenilor moldoveni să se deplaseze în limita posibilităților la secțiile mai puțin aglomerate.


Astăzi, 15 noiembrie, în Republica Moldova se desfășoară turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte luptă Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Câștigătorul sau câștigătoarea acestui scrutin electoral va obține mandatul de președinte (președintă) pentru o perioadă de patru ani.

În acest scrutin electoral nu există un prag de validare, respectiv, indiferent de numărul de persoane care se va prezenta astăzi la urnele de vot, alegerile vor fi considerate valide. Cetățenii se pot prezenta la secțiile de votare începând cu ora 7.0 și până la ora 21.00.

Turul II al alegerilor prezidențiale se organizează după ce în țară a avut loc turul I pe 1 noiembrie. Atunci, niciunul dintre candidații participanți nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a deveni președinte. Conform rezultatelor primului tur, cele mai multe voturi le-a acumulat Maia Sandu (36,16 %), iar pe locul secund s-a clasat Igor Dodon (32,61 %).

Pentru a fi la curent cu toate detaliile ce țin de acest scrutin electoral, te invităm să urmărești acest live text.

Preluat de la: diez.md