PWE2OWE4NDlhZGY0Y2U0ZDcyMzYyYmViYmZjYjZjZGQ4.thumb_.jpg
Aproximativ 66 750 de oameni au murit în Brazilia în luna martie de COVID-19, numărul victimelor dublându-se față de luna trecută, informează BBC, citat de Digi24.

Sistemul de sănătate al statului sud-american a fost adus în pragul colapsului, iar numărul bolnavilor continuă să crească.

Miercuri s-au înregistrat încă 3 800 de decese și peste 90 000 de cazuri noi de coronavirus. Bilanțul zilnic al deceselor din Brazilia reprezintă în prezent aproape un sfert din totalul victimelor zilnice al COVID-19 la nivel mondial.

Președintele Jair Bolosonaro este aspru criticat pentru felul în care gestionează criza și s-a confruntat cu câteva demisii la nivel înalt săptămâna această. Cu toate acestea, Bolsonaro a criticat din nou restricțiile impuse de guvernele locale și primari.

Am avut și avem doi dușmani: virusul și șomajul. Asta e realitatea. Nu vom rezolva această problemă stând acasă”, a declarat președintele brazilian.

Miercuri, au fost anunțați noi șefi ai armatei, forțelor navale și forțelor aeriene. Foștii conducători și-au dat demisia după înlăturarea bruscă din funcție a ministrului Apărării, Fernando Azevedo e Silva. Bolsonaro și ministrul Apărării au avut conflicte privind tema loialității forțelor armate. Ministrul Fernando Azevedo e Silva spunea că forțele armate ar trebui să susțină mai degrabă constituția, decât pe președintele statului.

Rolul forțelor armate în politica braziliană a fost un subiect sensibil odată cu întoarcerea țării la democrație, în 1985, după 21 de ani de conducere militară.

Preluat de la: diez.md