Apple_announce-iphone12pro_10132020.jpg.landing-big_2x.jpg
Apple a ocupat aproape un sfert din piața globală a smartphonurilor în al patrulea trimestru al anului 2020, devenind astfel cel mai mare vânzător de dispozitive din lume, în timp ce livrările Huawei au scăzut fiind influențate de sancțiunile SUA împotriva companiei.

Datele companiei de cercetare IDC au arătat că livrările Apple au crescut cu 22 % până la un record de 90,1 milioane de telefoane, ceea ce îi conferă o cotă de piață globală de 23,4 %, scrie Reuters.

Datele despre livrări vin după ce gigantul tehnologic american a raportat vânzări record în trimestrul sărbătorilor de iarnă, cu venituri de peste 100 de miliarde de dolari pentru prima dată.

Primele dispozitive ale Apple compatibile 5G

Apple a livrat gama de iPhone 12, primele sale dispozitive compatibile 5G, cu câteva săptămâni mai târziu decât de obicei, dar un număr extins de modele și un aspect nou au sporit cererea, în special în China.

Vânzările în China, incluzând Hong Kong și Taiwan, au crescut cu 57 % în trimestrul respectiv.

Apple a luat locul celor de la Samsung Electronics, care a livrat 73,9 milioane de dispozitive pe parcursul trimestrului, o creștere de la an la an de 6,2 %.

Livrările Huawei au scăzut cu 42,4 % în trimestru, până la 32,3 milioane, a spus IDC.

Vânzări mai mari și cerere solidă pentru cipuri pentru Samsung

Cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie a avertizat că o monedă puternică și costuri în creștere pentru producția de cipuri noi ar duce rezultate mai slabe, după ce a înregistrat o creștere de 26 % a profitului operațional în al patrulea trimestru.

Samsung a beneficiat de faptul că oamenii au stat acasă în timpul pandemiei, ceea ce a stimulat cererea de aparate de uz casnic și smartphonuri.

Profitul operațional al Samsung a crescut

Prețurile acțiunilor au crescut cu aproximativ 60 % din septembrie, pe fondul penuriei de cipuri și capacităților de producție limitate.

Profitul operațional al Samsung în al patrulea trimestru a crescut la 8,17 miliarde de dolari, de la 6,4 miliarde dolari cu un an mai devreme, în conformitate cu estimările companiei de la începutul acestei luni.

Veniturile au crescut cu 3 %, până la 54,9 miliarde de dolari, iar profitul net a crescut cu 26 %, până la 5,8 miliarde de dolari.

Preluat de la: diez.md