20190716-_m3_8988.jpg
Cancelara Germaniei, Angela Merkel, i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu pentru victoria sa la alegerile prezidențiale.

„Stimate doamnă Sandu, vă felicit cu căldură pentru alegerea dumneavoastră în calitate de președintă a Republicii Moldova. Mă bucur că poporul din Moldova v-a dat un mandat puternic pentru cooperare constructivă pe scena internațională și continuarea reformelor de urgență. Guvernul federal va fi bucuros să continue să sprijine Republica Moldova în acest fel. Vă doresc mult succes și mult succes în sarcinile responsabile care vă stau în față”, se arată în mesajul de felicitare a Angelei Merkel.


Amintim că ieri, 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte au luptat Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Conform rezultatelor preliminare, câștigătoare este Maia Sandu. Aceasta urmează să dețină mandatul de președintă a Republicii Moldova pentru o perioadă de patru ani.

Preluat de la: diez.md