Radu-Marian-4.jpg
Profesorul și sociologul rus de la Universitatea Rutgers, Serghei Erofeev, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul TV Rain că opozantul rus Aleksei Navalnîi trebuie să fie nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. El a menționat că această inițiativă este susținută de mediul științific internațional care studiază situația din Rusia.

„Această inițiativă de mult timp se cocea, însă nu putea fi ajustată la un context oportun pentru a-l nominaliza pe Navalnîi. Acum, este momentul potrivit. În curând veți auzi nume notorii care vor promova această idee”, a declarat Erofeev.

Mai mult, acesta spune că un motiv pentru care Navalnîi merită să fie nominalizat este faptul că el luptă pentru democrație și drepturile omului în Rusia.

Vă amintim că pe 20 august, lui Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor de la Tomsk, oraş din Siberia, spre Moscova, iar aeronava a aterizat de urgenţă în oraşul siberian Omsk pentru ca opozantul să fie spitalizat şi să primească primele îngrijiri.

În vârstă de 44 de ani, Navalnîi a fost în ultimul deceniu unul dintre cei mai duri oponenţi interni ai preşedintelui rus Vladimir Putin, organizând mai multe serii de proteste împotriva liderului de la Kremlin, pe care îl acuză de perpetuarea fenomenului extrem de răspândit al corupţiei.

Cu două zile în urmă, Navalnîi a publicat pe contul lui de Instagram o fotografie alături de familia sa în care a menționat că se simte bine și că a respirat de sine stătător toată ziua, fără ajutorul suplimentar al ventilatorului mecanic.

Preluat de la: diez.md