main-semințe.jpg
Arborele de mătase, albizia julibrissin sau copacul fericirii, toate aceste denumiri sunt pentru o singură specie de arbori. Florile şi scorţa acestuia sunt folosite în tratamente tradiţionale antidepresive şi de reducere a stresului şi anxietăţii. 

Arborele de Mătase a fost inclus în categoria mimozelor. De fapt, de-aici i se trage și „porecla” de „copacul adormit”. Frunzele lui i se închid ușor către sol nu doar noaptea, dar și în timpul ploii. Acest arbore curios se regăsește nu doar în partea sud-estică a continentului asiatic (acolo unde îi este originea). El poate fi întâlnit și la noi și arată în felul următor.

După ce se trec florile, în locul lor apar păstăi care au în interior semințe. Odată ce semințele sunt suficient de coapte ele pot fi sădite în ghiveci sau în grădină. Dacă v-a plăcut copacul și vreți să vă bucurați și voi de prezența unui astfel de arbore, atunci să știți că EduJoc anunță că oferă semințe gratuite pentru toți doritorii.

„Am 2 arbori care abunda în păstăi pline cu semințe, așa că vom oferi cu drag tuturor”, ne spune Igor Hîncu.

Doritorii pot scrie pe Facebook sau pot veni direct la magazinul EduJoc din centrul orașului, unde vor găsi astfel de semințe. Iar pentru cei curioși, Igor le oferă posibilitatea să vină direct la Floreni și să-și culeagă personal semințele.

Totodată, mâine, 27 octombrie, îl puteți găsi pe Igor la iarmarocul din Ialoveni.

Preluat de la: diez.md