efb4cc07e7e4275aa035dea375c3843b.jpg
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţa că a început examinarea vaccinului rus Sputnik V împotriva COVID-19, etapă crucială în vederea utilizării sale în Uniunea Europeană, transmite AFP, citat de AGERPRES.

„AEM a început un studiu continuu asupra Sputnik V, un vaccin contra COVID-19 dezvoltat de centrul naţional rus de epidemiologie şi microbiologie Gamaleya”, a indicat agenţia cu sediul la Amsterdam.

Pe de altă parte, fondul de sănătate rus RDIF a declarat că Moscova se aşteaptă ca mai multe ţări membre ale Uniunii Europene să aprobe până la finalul acestei luni utilizarea vaccinului Sputnik V şi că Rusia poate furniza vaccinuri pentru 50 de milioane de euro începând din luna iunie dacă serul rusesc obţine aprobarea la nivelul Uniunii Europene.

Directorul RDIF, Kirill Dmitriev, a spus că acest fond promovează la nivel internaţional vaccinul Sputnik V. Dimitriev a declarat pentru Reuters că doza de vaccin poate acţiona ca o punte între Europa şi Rusia şi că potenţiala sa lansare în UE nu ar trebui să fie politizată.

Preluat de la: diez.md