Mh_rhb_706_auf_landwasserviadukt.jpeg
Mersul cu trenul este un mijloc de călătorie mai prietenos cu mediul comparativ cu avionul și mașina, pentru că produce mai puține emisii de gaze cu efect de seră, a transmis miercuri Agenția Europeană de Mediu (AEM), citată de DPA, relatează Agerpres.

EMA a precizat că a evaluat diferite mijloacele de călătorie ca parte a unor eforturi de a oferi informații despre cum poate UE să implementeze Pactul Verde European, care include o țintă de a reduce emisiile cu efect de seră din transport cu 90% până în 2050 comparativ cu 1990.

Transportul a reprezentat un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră din UE în 2018. Transportul auto a reprezentat 72 % din emisii, în timp ce cota transportului maritim a fost de 14 %, iar cea a aviației, de 13 %.

Transportul feroviar a reprezentat mai puțin de 1 % din emisii, provenite în principal de la trenurile diesel, conform AEM.

Evaluarea a concluzionat că transportul cu trenul este „cel mai bun și cel mai practic mijloc de călătorie, cu excepția mersului pe jos sau a mersului pe bicicletă”, a mai transmis AEM, care are sediul la Copenhaga.

Conform raportului, mașinile „reprezintă mijlocul dominant de transport al pasagerilor în Europa”.

Evaluarea a folosit o comparație a transportului între 20 de perechi de orașe din Europa, acoperind o distanță de 500 de kilometri.

Preluat de la: diez.md