dont-bore-people-with-too-much-text.jpg
Institutul Allen pentru Inteligență Artificială din Seattle a prezentat recent un sistem care oferă o un rezumat pentru a analiza o cantitate imensă de informație, notează Tech Xplore. Semantic Scholar este un instrument de cercetare care folosește inteligența artificială și este utilizat pentru cercetarea științifică. Cu noua sa caracteristică de rezumare, studiază un număr mare de lucrări de cercetare științifică și le reduce la o singură frază.

Cum va evolua Semantic Scholar?

În prezent, există 10 milioane de lucrări de informatică în baza de date a Semantic Scholar. Potrivit lui Dan Weld, care supraveghează baza de date, vor fi adăugate treptat lucrări și din alte discipline.

Sistemul oferă un mare avantaj cercetătorilor care până acum au trebuit să se bazeze pe scanarea a numeroase titluri și a rezumatelor deseori lungi, o sarcină deosebit de dificilă pe dispozitivele mobile.

Cealaltă abordare folosește algoritmi de generare a limbajului natural pentru a crea rezumate cu o formulare originală. Îmbunătățirile în generarea limbajului natural al algoritmilor în ultimii ani au făcut ca această abordare să fie cea preferată în rândul programatorilor.

Semantic Scholar iese în evidență pentru obținerea celei mai mari rate de compresie dintre toate instrumentele din aceeași gamă. Cu lucrări științifice în medie de 5 000 de cuvinte, rezumatele Semantic Scholar sunt în jur de 21 de cuvinte. Aceasta înseamnă în medie la rezumatele 1/238 din dimensiunea articolelor inițiale. Cel mai apropiat competitor Semantic Scholar comprimă documentele doar la 1/36 din dimensiunea raportului.

Peste șapte milioane de utilizatori pe lună au accesat Semantic Scholar până acum.

Preluat de la: diez.md