medium.jpg
Ministrul apărării din Ucraina, Andrei Taran, a spus că An-26, care s-a prăbușit în regiunea Harkov, a atins solul cu aripa în timpul aterizării. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Ministerului Apărării.

„Analiza preliminară arată că, cel mai probabil, avionul s-a atins cu aripa de sol”, a spus ministrul. Potrivit oficialului, citat de nv.ua, zborurile de antrenament decurgeau conform planului. Avionul a reușit să decoleze și să aterizeze de șase ori.

Conform datelor preliminare, a existat o defecțiune a unuia dintre senzorii din motorul stâng al aeronavei.

Avionul s-a prăbușit pe 25 septembrie la aproximativ 20.50 la doi kilometri de aeroportul militar Chuguev când ateriza. La bord erau ofițeri și cadeți ai Universității Forțelor Aeriene din Harkov, numită după I. Kozhedub, care au efectuat un zbor de antrenament.

Alexey Kucher și președintele Vladimir Zelensky au ajuns la locul accidentului. Premierul Denis Shmygal a fost însărcinat de președinte să creeze o comisie care să investigheze cauzele accidentului.

A fost dat și startul cercetărilor penale în temeiul articolului privind încălcarea regulilor de zbor și pregătirea pentru acestea, ceea ce a dus la un dezastru și consecințe grave.

În urma accidentului de ieri, 25 de oameni au murit, iar doi au fost grav răniți. La bordul avionului se aflau ofițeri și cadeți ai Universității Forțelor Aeriene „Ivan Kojedub”. În avion se aflau șapte ofițeri și 20 de cadeți ai Universității Forțelor Aeriene – în total, 27 de persoane.

Potrivit unian.net, în orașul Liov este declarată astăzi zi de doliu național în memoria celor care au decedat în accidentul aviatic. Autoritățile îndeamnă cetățenii să se abțină de la petreceri și alte evenimente de acest gen. Totodată, în oraș vor fi ridicate drapelul și lenta neagră pe toate clădirile administrative din Liov.

Preluat de la: diez.md