pixel.png

A venit, a venit toamna… şi odată cu regretul după zilele însorite de vară a apărut şi efectul soarelui pe chipul nostru. Pielea e mai uscată, ridurile mai vizibile şi e posibil să fi apărut şi pete pigmentare. Vita Costenciuc, specialist în terapii faciale, ne-a recomandat patru tratamente care ajută regenerarea pielii după o vară fierbinte.

Curăţarea pielii: pentru un ten curat

În saloane există trei tipuri de curăţare: cea cu ultrasunete, curăţarea mecanică şi cea combinată. Cea mai folosită este cea care combină ultrasunetele cu curăţarea manuală/mecanică. “Curăţarea facială în salon este o procedură nedureroasă care înroşeşte doar puţin pielea”, spune specialistul în terapii faciale. Această procedură curăţă foarte bine porii, după care pielea începe literalmente să respire mai bine. Curăţarea cu ultrasunete are ca beneficii: pielea devine mai catifelată, se elimină retenţia de apă de la nivelul chipului, pielea se regenerează, iar conturul chipului se redefineşte. Curăţarea este recomandată în funcţie de starea porilor. Aceştia nu trebuie curăţaţi mai mult de o dată la şase luni, dar sunt şi perosane care, dacă nu se demachiază efficient sau constant au nevoie să vină la salon o dată pe lună sau la trei luni.

HydraFacial: pentru hidratare profundă

Acest tratament este, practic, 3 în 1. “Într-o singură sesiune se efectuează trei proceduri: peeling mecanic, masaj cu vacuum şi „hrănirea” pielii cu un cocktail”, spune Vita Costenciuc. Peelingul uşor îndepărtează celulele moarte, masajul cu vacuum îmbunătăţeşte fluxul de sânge, iar la final, cocktailul ce conţine peptide, acid hialuronic şi antioxidanţi ajunge, datorită fluxului sanguin în stratul profund al pielii. Beneficiile acetsui tip de tratament: ajută la eliminarea punctelor negre, diminuează ridurile fine, reduce hiperpigmentările, reduce dilatarea porilor şi oferă tenului o strălucire aparte.

Peeling chimic: pentru remedierea ridurilor

Peelingurile chimice superficiale şi medii sunt cele mai eficiente, spune Vita Costenciuc. În timpul peelingului chimic, epiderma este exfoliată, pielea se regenerează ridurile fine dispar, cele mai pronunţate se ameliorează, iar cicatricile mici şi imperfecţiunile pielii sunt netezite. Chiar dacă este unul superficial, acest peeling se efectuează numai toamna şi iarna (de la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie până în martie). După un peeling mediu, îngrijirea corespunzătoare este foarte importantă. “Ulterior peeling-ului, specialistul în terapii faciale poate recomanda utilizarea unui ser potrivit tipului de piele şi problemelor tenului căruia i s-a făcut peeling. Al doilea tip de peeling de salon este un peeling mediu de suprafaţă care este realizat cu acizi glicolici (fructe). “Mai întâi, pe piele se aplică un concentrat cu acizi din fructe, apoi se elimină şi se aplică oxigenul, care umple porii deja deschişi. La sfârşitul procedurii, se aplică pe piele o mască hrănitoare. Acest tip de peeling curăţă foarte bine porii, elimină petele de vârstă şi luminează pielea”, spune Vita Costenciuc.

<!– Zi CRUCIALĂ astăzi la Guvern! Se iau decizii importante pentru toată România–> CITESTE PE CAPITAL.RO: Zi CRUCIALĂ astăzi la Guvern! Se iau decizii importante…

Oxigen hyperbaric: un tratament complet

„Dacă pielea ta este uscată după vacanţă, eu recomand peelingul pe gaz-lichid Jet Peel. Serurile de sinteză de colagen hidratante şi stimulante sunt injectate prin baroforeză (metoda fără injectare). Substanţele benefice din seruri ajung în straturile profunde datorită vitezei mari a fluxului de gaz-lichid. Acest peeling restabileşte pH-ul, şi elasticitatea pielii”, spune vita Costenciuc. Beneficiile acestui tratament: redă luminozitatea tenului, conturează ovalul feţei, reduce semnificativ pungile de sub ochi, uniformizează textura şi nuanţa pielii, reduce simţitor petele formate din cauza soarelui sau cele cauzate de înaintarea în vârstă, are efect vizibil de lifting imediat, calmează şi oferă o senzaţie reconfortantă mai ales după peelinguri chimice sau fotoregenerare.

Normal că vei alege unul dintre tratamentele menţionate mai sus doar la recomandarea unui specialist în terapii facilale, în funcţie de nevoile tenului tău. Important este să alegi un specialist calificat, să ai încredere în recomandările lui şi să le urmezi!

Preluat de la: csid.ro