pixel.png

Sunteţi de acord cu mine, cred, că podoaba capilară contează enorm în puzzle-ul look-ului nostru. Este important să ne protejăm părul, mai ales ţinând cont că acesta îşi schimbă şi structura şi consistenţa de-a lungul timpului. Am intervievat ani de zile haistylişti, specialişti în colorarea părului, oameni a căror preocupare era ca fiecare client să fie mulţumit cu coafura lui. Iată cele mai importante sfaturi adunate de la experţi, pentru a prelungi durata de viaţă a părului nostru, sănătatea scalpului şi menţinerea nuanţei!

Folosiţi produse pe bază de proteine pentru vârfurile despicate

Dacă vă aranjaţi adesea părul cu placa de păr sau ondulatorul ori folosiţi vopsea şi decolorant, vă puteţi deteriora stratul exterior protector al părului. Rezultatul este simplu: vârfuri despicate. Din fericire, există produse pentru păr care ajută la remedierea pagubelor produse. Căutaţi balsamuri pe bază de proteine. Practic, acestea pătrund în firul de păr şi repară vârfurile despicate. Soluţia este temporară însă, rezistând doar până la următoarea şamponare, aşa că va trebui să folosiţi aceste produse în mod regulat.

Revigorarea părului subţire cu silicon

Părul subţire, lipsit de viaţă, este una dintre cele mai frecvente acuze de care se plâng femeile, însă puţine persoane cunosc cel mai bun remediu: produsele cu silicon, cum ar fi dimeticona sau ciclometicona. Acestea acoperă şuviţele de păr cu o peliculă subţire, fără a-i oferi un aspect gras. Siliconul rămâne pe păr chiar şi după clătire. Astfel, părul capătă volum şi consistenţă.

Nu trataţi mătreaţa cu uleiuri

Mătreaţa nu este un tip de piele uscată, în ciuda aparenţelor. Utilizarea uleiului pe scalp poate doar să înrăutăţească aspectul acestuia atunci când se confruntă cu mătreaţa. Şampoanele cu tratament împotriva mătreţii sunt cea mai bună soluţie – achiziţionate de la o farmacie sau recomandate de un dermatolog. Lăsaţi şamponul timp de 5 minute pentru acţiona pe scalp şi asiguraţi-vă că îl clătiţi bine.

<!– Pro Tv, în alertă! „Adevărul se va afla”. Răzbunare cruntă promisă de o vedetă–> CITESTE PE EVZ.RO: Pro Tv, în alertă! „Adevărul se va afla”. Răzbunare…
<!– Bilanţ COVID-19, 27 august! Nou record negativ pentru România. Explozie de noi cazuri depistate–> CITESTE PE CAPITAL.RO: Bilanţ COVID-19, 27 august! Nou record negativ pentru…

Periaţi mai puţin pentru a limita căderea părului

Prea multă periere va smulge părul. Unele căderi de păr sunt normale – majoritatea oamenilor pierd 50 până la 100 de fire de păr în fiecare zi. Aceste fire au încetat să crească şi au ajuns într-un stadiu în care pot cădea. Pentru a nu pierde părul mai mult decât în mod normal, utilizaţi o perie cu peri cu vârf de bilă. Şi niciodată nu periaţi părul umed; folosiţi în schimb un pieptene.

Mănâncă peşte şi nuci pentru un păr sănătos

Pentru ca părul să-ţi fie mai puternic şi mai sănătos, urmează o dietă cu grăsimi sănătoase provenite de la peşte şi nuci. Proteinele lor şi grăsimile omega-3 ajută la crearea unui scalp mai sănătos. Legumele, fasolea şi morcovii sunt de asemenea bune pentru sănătatea părului. Fereşte-te de dietele sărace în grăsimi care vizează pierderea rapidă în greutate. Îţi pot înfometa corpul de nutrienţi importanţi, care pot duce la căderea părului.

Nu folosiţi apă foarte caldă

Apa caldă poate distruge uleiurile de protecţie care acţionează ca un balsam natural la nivelul scalpului. Astfel, strălucirea naturală a părului poate dispărea. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să faceţi duşuri reci pentru a evita părul tern. În schimb, folosiţi apă călduţă pentru a vă spăla părul. Răsfăţaţi scalpul masându-l în timp ce şamponaţi.

Folosiţi culori blânde pentru a acoperi firele albe

Părul îşi schimbă culoarea pe măsură ce îmbătrânim, devenind de asemenea mai slab şi crescând mai lent. Este important ca produsele chimice utilizate pe părul „matur” ar trebui să aibă ingrediente mai blânde, pentru a evita deteriorarea.

Nu folosiţi uscătoare cu putere mare

S-ar putea să vă aşteptaţi ca un uscător puternic pentru păr să fie cel mai bun, dar specialiştii au descoperit că toate uscătoarele ajung să usuce părul în aproximativ aceeaşi perioadă de timp. Ca drept urmare, puteţi obţine un rezultat identic şi cu un uscător mai micuţ, care nu va usca părul până la deteriorare!

Evitaţi schimbările extreme de culoare

Poate că sunteţi brunete şi v-aţi dorit întotdeauna să fiţi blonde sau, la polul opus, sunteţi blonde şi vă doriţi un păr mai închis la culoare. Fiţi conştiente că riscaţi să vă deterioraţi părul cu schimbări de culoare extreme. Unii dermatologi recomandă să rămâneţi la trei nuanţe sub sau peste culoarea naturală.

Calmaţi părul electrizat iarna

Umiditatea cauzează zile de păr electrizat. Folosiţi balsam pentru a opri electricitatea statică şi şampoane care echiibrează PH-ul pentru a relaxa părul şi a scăpa de firele rebele.

Ţineţi periile de păr departe de bucle

Părul ondulat are cele mai multe şanse să devină casant şi să se rupă. Este mai degrabă recomandat să folosiţi produse adecvate tipului de păr decât să îl pieptănaţi cu peria. Astfel, veţi avea un păr fin şi descurcat, fără a fi nevoie să mai apelaţi la perie, care nu face decât să îl electrizeze. Balsamurile cu polimeri pot netezi părul şi îl pot face mai uşor de gestionat. Uitaţi-vă pe etichetă după polivinilpirolidonă. Nu exageraţi folosind ondulatorul sau placa pentru păr, instrumente care pot deteriora părul.

Protejaţi părul de soare

Soarele nu este mai bun pentru părul tău decât este pentru pielea ta. Cu alte cuvinte, expunerea la soare poate usca părul, mai ales dacă acesta este vopsit. Folosiţi un spray de păr uşor cu protecţie solară sau purtaţi o pălărie când soarele este foarte puternic.

Preluat de la: csid.ro